dijous, 26 de febrer del 2015

Arròs al forn d'anguiles i bajoquetes

Ingredients:

280 cl oli d'oliva verge.
Aigua.
Una cabeça d’alls.
500 g d’anguila
400 g d’arròs
Safrà de bri o colorant.
250 g bajoquetes
Una cullerada pebre roig.
Sal.
125 g de tavella.
100 g tomaca ratllada o triturada.

Elaboració:
En una cassola amb aigua (procurarem posar l'aigua justa, perquè ens quede al final de la cocció 3/4 de litre de brou aproximadament), es posen a coure les bajoquetes, la tavella, el garrofó i la sal amb la cabeça d'alls el temps necessari perquè queden quasi fetes. A continuació, incorporem les anguiles trossejades i es deixa que coguen uns 10 o 12 minuts. A part, en una paella amb l'oli calent, se sofregeix la tomaca i després se li afig l'arròs i la cullerada de pebre roig, se sofregeix ben tot el conjunt i es bolca en la cassola de fang. Ràpidament s'aboca el contingut de l'olla, incloent la cabeça d'alls, es reparteix bé el conjunt i s'introdueix en el forn molt calent durant 35 o 40 minuts.
És important que tant la cassola de fang com el brou i la resta dels ingredients estiguen ben calents a l'hora d'introduir la cassola en el forn. En cas contrari l'arròs anirà soltant el midó sense arribar a coure's, amb la qual cosa l'arròs es passaria de punt i quedaria bla i pastós.
En aquest plat, la funció del safrà és important. Us recomane que si podeu, no utilitzeu el colorant, ja que l'aroma del safrà li dóna un sabor molt especial a aquest plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada