280 cl oli d'oliva verge.
Aigua.
Una cabeça d’alls.
500 g d’anguila
400 g d’arròs
Safrà de bri o colorant.
250 g bajoquetes
Una cullerada pebre roig.
Sal.
125 g de tavella.
100 g tomaca ratllada o triturada.
Elaboració:
En una cassola amb aigua (procurarem posar l'aigua
justa, perquè ens quede al final de la cocció 3/4 de litre de brou
aproximadament), es posen a coure les bajoquetes, la tavella, el garrofó i la
sal amb la cabeça d'alls el temps necessari perquè queden quasi fetes. A
continuació, incorporem les anguiles trossejades i es deixa que coguen uns 10 o
12 minuts. A part, en una paella amb l'oli calent, se sofregeix la tomaca i
després se li afig l'arròs i la cullerada de pebre roig, se sofregeix ben tot
el conjunt i es bolca en la cassola de fang. Ràpidament s'aboca el contingut de
l'olla, incloent la cabeça d'alls, es reparteix bé el conjunt i s'introdueix en
el forn molt calent durant 35 o 40 minuts.
És important que tant la cassola de fang com el
brou i la resta dels ingredients estiguen ben calents a l'hora d'introduir la
cassola en el forn. En cas contrari l'arròs anirà soltant el midó sense arribar
a coure's, amb la qual cosa l'arròs es passaria de punt i quedaria bla i
pastós.
En aquest plat, la funció del safrà és important.
Us recomane que si podeu, no utilitzeu el colorant, ja que l'aroma del safrà li
dóna un sabor molt especial a aquest plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada