dijous, 26 de febrer de 2015

Arròs al forn amb faves

Ingredients:

mig gotet (de vi) d'oli
dos tallades de cansalada
una cabeça d'alls
pebre roig
450 g d'arròs
350 g de faves en gra
una botifarra de ceba un ou
sal
safrà o colorant

Elaboració:

Es posa al foc una olla de les de pressió i es posa l'oli amb la cabeça d'alls a fregir; abans que l'oli arribe a cremar-se s'hi afegeix una culleradeta de pebre roig, se li pega una volteta i, només prenga color, s'aboquen dos litres d'aigua, les faves i la sal. En l'olla es fa coure tot durantuna  mitja hora. Al cap d'aquest temps, es destapa l'olla, s'hi incorpora la cansalada i es torna a deixar coure uns deu minuts més.
En una cassola plana de fang es posa l'arròs, shi aboca el recapte amb el brou (mesurant que hi haja doble quantitat de brou que d'arròs) i s'hi afegeix la botifarra i l'ou amb closca i tot. També el colorant.
La cassola es posa al forn, que tenim ja calent, durant vint minuts a foc fort i uns trenta a foc mínim. Després, si el forn és de gas, es fa gratinar, durant uns vint minuts aproximadament, fins que l'arròs quede rossejat i la cansalada rostida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada