Un quart kg costelles de porc
300 g d'arròs
125 g cigrons (en remulla la vespra)
1 ceba
2 carxofes
150 g bolets
2 alls
2 tomaques
1 culleradeta de pebre roig
Safrà
1.5 litres d'aigua (o millor brou de carn)
Elaboració:
Deixar els cigrons la vespra en aigua (tres parts d'aigua per una de
cigrons). En una cassola de fang sofregir les costelles, prèviament trossejades
i salades, fins que estiguen ben daurades. Després afegir la ceba tallada en
juliana i l'all picat fins que quede també daurat. Fem el mateix amb la tomaca
picada. Reguem tot amb l'aigua o caldo. Tan prompte comence a bullir, tirar els
cigrons i es deixa coure a foc lent i amb la cassola tapada (buscar una que
ajuste per a evitar s'evapore tot el caldo), fins que estos estiguen mig cuits
(mínim una hora). En eixe moment agregar la carxofa pelada i tallada en quarts,
el safrà, els bolets, sal suficient i continuar coent. 20 minuts abans de
servir el plat afegir l'arròs, rectificar de sal si fera falta i coure a foc
mitjà fins que desaparega el caldo i quede l'arròs sec.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada