divendres, 27 de febrer del 2015

Arròs al forn amb carabassa



Ingredients:

500 g d'arròs
Un l d'aigua (dos d'aigua per d'arròs )
150 g d’abadejo sec
300 g de carabassa
Una tomaca madura
Una cabeça d'alls
Una tasseta i mitjana d'oli
Sal
Safrà
Una rameta de julivert

Preparació:

Es llava l’abadejo i es parteix en trossets xicotets. S'esbandeix i s'asseca la cabeça d'alls sense pelar. Es talla la carabassa en daus.
S'encén el forn a una temperatura aproximada de 200 graus. En una cassola plana de fang, es posa a calfar l'oli, i se sofregeix la cabeça d'alls i l’abadejo. S'afig l'arròs, s'ofega en la cassola, i s'afigen els trossos de carabassa, l'aigua i el safrà (o colorant). Es reparteix l'arròs per igual en la cassola, i es posa la tomaca partida per la meitat en el centre. I també es posa la rameta de julivert.
Es tasta de sal i esperem al fet que comence a bullir. Quan s'estiga coent amb força, passem la cassola al forn que prèviament s'haurà encès. Als 15 o 20 minuts es tasta l'arròs. Se serveix en la taula en la mateixa cassola de fang.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada