
Ingredients:
Un ànec d'uns 2 quilos.
468 g d'arròs
150 g de cigrons.
Quatre blanquets (embotit de fritada de porc i pinyons)
250 g de cansalada magra fresc.
Un grapat de pinyons
Canyella.
Oli d'oliva.
Sal.
Preparació:
La nit abans posarem en remull els cigrons perquè estiguen tendres. Abans de començar a cuinar, els escorrerem.
Posem l'ànec a coure sencer en una olla solament amb aigua durant mitja
hora, passada la qual afegirem els cigrons i ho deixarem seguir coent tres
quarts d'hora més. Quan estiga, separarem l'ànec, els cigrons i reservarem el brou.
En una cassola plana de fang, posarem l'arròs i el brou, en proporció doble
de volum de brou que d'arròs, afegint-li els blanquets trossejats, la cansalada
picada, els cigrons bullits i els pinyons. Repartim tot bé i amanim amb sal i una mica de canyella.
A continuació, col·loquem l'ànec en el centre de la cassola, sencer i boca
avall .En el forn precalfat a 250º, col·loquem la cassola i deixem fornejar
durant 20 minuts. Ben calent, la cassola a la taula.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada