Ingredients:
300 g d'arròs
16 cloïsses
4 espàrrecs verds
100 g floricol
2 carxofes
100 g de bolets
2 tomaques
3 bajoquetes
3 alls tendres
1 litre brou de peix
Un got de vi blanc
2 culleradetes de pebre roig
Safrà
Oli
Sal
Julivert
2 dents d'all
Elaboració:
Tallar la floricol a trossets xicotets. A les carxofes les llevarem les fulles
dures exteriors i les tallarem a quarts. Netejar les cloïsses i deixar-les un
estona amb aigua freda i prou sal. Trossejar els bolets i netejar i tallar els
espàrrecs, bajoques i alls tendres. En una cassola de fang calfar oli i
sofregir a foc lent la floricol, les carxofes, els bolets, els alls tendres.
Picar les tomaques i sofregir-les també. Reservar els espàrrecs. Afegir el
pebre roig, remoure tot i de seguida afegir el got de vi que deixarem reduir
uns minuts. Regar tot amb el brou de peix i quan comence a alçar-se el bull,
tirar l'arròs, repartir-ho per tota la cassola i deixar coure uns 5 minuts a
foc mitjà. Mentres, preparar en el morter una picada amb els alls, el julivert,
un pessic de sal i agregar-ho a la cassola, tirar el safrà, rectificar de sal
si fera falta i ficar en el forn precalfat a uns 200º durant uns 15 minuts més.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada