dijous, 26 de febrer del 2015

Arròs al forn amb tomaca i tonyina

Ingredients:

un kg i mig de tomaques madures
300 g de tonyina negra
30 g de pinyons
450 g d'arròs
un gotet d'loi (dels de vi) per al sofregit
un ou
una creïlla
dos alls
julivert
un poc més d'oli d'oliva per a l'arròs
sal
safrà o colorant

Elaboració:

La tonyina s'ha de tenir en remulla des de la nit anterior. Per a dessalar-la bé. cal canviar l'aigua un parell de vegades.
Pelem i trossegem la tomaca.
En una paella o cassola de sofregir es posa l'oli, la tomaca i l'all picat i es fa sofregir a foc lent; al cap d'una mitja hora es posen els pinyons i es deixa coure tot uns cinc minuts, abans d´afegir-hi la tonyina, ja dessalada, sense espines, a trossets. Quan tot aquest recapte estiga cuit, s´hi posa el julivert, se li pega una volteta i s´apaga el foc.
En la cassola de fang de les d´anar al forn es posa l´arròs cru i tot el fregit que hem preparat a banda; es remescla bé i s´hi afegeix aigua clara (una vegada i mitja la mesura d´arròs), es reparteix tot ben repartit, es tasta de sal i per damunt es posa la creïlla a llesques no molt grosses, l´ou sencer amb closca, i un raig d´oli d´oliva.
Es posa la cassola al forn al màxim durant vint minuts; quan l´arròs es veu eixut, es manté la cassola al forn durant uns trenta minuts més, ara amb el foc al mínim. Si el forn és de gas, a més a més, s´haurà de gratinar durant uns altres vint minuts perquè l´arròs qude rossejat.
En traure la cassola del forn, convé deixar-la reposar uns minutets abans de servir-la a taula i escudellar l´arròs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada