Ingredients:
500 g d'ànec
500 g d'anguiles
400 g d'arròs
2 creïlles
1 cabeça d'alls
safrà
una cullerada i mitja d'oli d'oliva
sal
aigua
Elaboració:
1. Calfem l'oli en una olla on després ens vaja a cabre l'aigua i la resta d'ingredients. I tirem l'ànec trossejat
Sofregims fins que quede dauradet.
2.
Retirem tot l'oli que haurà soltat l'ànec, ja que és molt gras, per a
a continuació tirar-li un litre aproximadament d'aigua.
3. Li tirem la sal, ho tapem i ho deixem coure una hora.
4. Mentre, anem preparant la resta d'ingredients. Pelem les creïlles les tallem a tacs i les fregim.
5.
Agafem una cullerada de l'oli de fregir l'ànec i fregim la cabeça
d'alls sencera, a foc molt lent perquè es faça per dins i no es creme
per fora.
6. Col·loquem l'arròs en la cassola de fang, li tirem el
cap d'all amb el seu oliet i si és necessari una mica més d'oli de
fregir l'ànec per a sofregir l'arròs.
7. Ofeguem l'arròs 3 o 4 minuts,
açò farà que es quede més solt. I li afegim el colorant. Apaguem el foc
tot esperant que estiga llest el brou.
8. Quan passe una hora de la
cocció de l'ànec li afegim les anguiles netes i trossejades i les
creïlles. I ho deixem coure 15 minuts més. Alhora encendrem el forn
perquè es vaja calfant a 200-220º
9. Han passat els 15 minuts, tenim
el forn calent. Anem a bolcar els ingredients en la cassola on tenim
l'arròs sofregit. Els ingredients: ànec, anguiles i creïlles
escorreguts, perquè ara anem a mesurar el brou
10. Com els 400 gr.
d'arròs ocupen una mica més que 400 ml d'un liquid, hem de mesurar,
1'75 parts de brou per una d'arròs. Eixa és la proporció en l'arròs al
forn. Com en aquest cas no hem posat molt d'arròs, solament 400 gr.,
posarem el doble de volum de brou. És a dir uns 900 ml.
11.
Ajustarem de sal......I solament ens queda posar-ho en el forn
precalfat a 200º. I esperar altres 17 minuts, la resta es fa
solament!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada