dijous, 26 de febrer de 2015

Arròs al forn amb pésols

Ingredients:

Embotit, cansalada i alls tendres,
500 g de pésols,
200 de faves tendres (optatiu),
botifarra, blanquet, llesquetes de cansalada,
sis o set alls tendres,
400 g d'arròs,
200 cl d'oli,
pebre roig (una culleradeta),
sal
safrà.

Elaboració:

En un perol, en un litre d'aigua no calenta, es posen a bullir els pésols, les faves -si se'n volen posar-
la sal i el safrà. Ja cuit el llegum en una paella, i l'oli calent, es frigen els embotits i la cansalada i es deixen a part dins la cassola d'obra. En el mateix oli de la paella se sofrigen els alls no massa; després se'ls tira l'arròs i es mescla tot un minut. Tot seguit s'aboca a la cassola, desprès de afegir-li el pebre-roig, es vessa en la cassola el lfquid i els llegums del perol, i es rectifica de sal i de llquid, si en faltara, abans de ficar-la en el forn de calor mitjà fins coure's i eixugar-se l'arròs uns divuit o vint minuts. Es traurà la cassola i es deixarà reposar uns moments abans d'escudellar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada