Ingredients:
Embotit, cansalada i alls tendres,
500 g de pésols,
200 de faves tendres (optatiu),
botifarra, blanquet, llesquetes de cansalada,
sis o set alls tendres,
400 g d'arròs,
200 cl d'oli,
pebre roig (una culleradeta),
sal
safrà.
Elaboració:
En un perol, en un litre d'aigua no calenta, es posen a bullir
els pésols, les faves -si se'n
volen posar-
la sal i el safrà. Ja cuit el llegum en una
paella, i l'oli calent, es frigen els
embotits i la cansalada i es deixen a part dins la cassola
d'obra. En el mateix oli de la paella se
sofrigen els alls no massa; després se'ls tira
l'arròs i es mescla tot un minut. Tot
seguit s'aboca a la cassola, desprès de afegir-li el
pebre-roig, es vessa en la cassola el
lfquid i els llegums del perol, i es rectifica de sal i de
llquid, si en faltara, abans de ficar-la en el
forn de calor mitjà fins coure's i eixugar-se
l'arròs uns divuit o vint minuts. Es
traurà la cassola i es deixarà reposar uns moments
abans d'escudellar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada