dijous, 26 de febrer del 2015

Arròs al forn amb fesols i naps

Ingredients:

dos llesques de cansalada fresca
una botifarra ceba
un ou
una cabeça d'alls
un nap blanc
i gotet d'oli
una culleradeta de pebre roig
400 gr. d'arròs
un quart de fesols secs
sal
safrà o colorant

Elaboració:

Cal tenir en remulla els fesols secs des de la nit anterior.
Es posa al foc una olla normal, o de pressió, i s'hi aboca l'oli i la cabeça d'alls sencera. Se sofregeixen els alls a foc lent sense deixar cremar l'oli. S'hi posa la culleradeta de pebre roig i se li pega una volteta, deixant que agafe color però sense que arribe a cremar-se. S'hi aboquen dos litres d'aigua, sal i el nap prèviament pelat i tallat a trossets i els fesols remullats.
Tot aquest recapte es cou. En l'olla de pressió tarda a coure's una mitja hora; en una olla normal tarda aproximadament el doble. Al cap d'aquest temps es destapa l'olla i es comprova el punt de cocció dels fesols; si ja estan cuits, s'hi posa la cansalada i es deixa coure uns deu minuts. Passat aquest temps el recapte ja està a punt.
En una cassola de fang plana, es posa l'arròs, i en acabant, s'hi aboca el recapte i el brou preparats (doble quantitat de brou que d'arròs), es reparteix l'arròs pel recipient i es posen la botifarra i l'ou (l'ou sencer amb closca i tot).Es tasta de sal.
Es posa la cassola al forn, que tindrem calent, durant uns vint minuts. Quan es comprova que ja no queda brou, s'hi manté la cassola, a poc foc, durant una mitja hora més. Si el forn és de gas, és convenient gratinar durant uns vint minuts més per tal de deixar l'arròs ben eixut i rossejat. Quan l'arròs té el punt sec i daurat es trau la cassola del forn i es deixa reposar uns minuts abans de servir-la a taula. 
Aquest arròs demana ser menjat tirant a tebi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada