diumenge, 1 de març del 2015

Cassola de Sant Antoni



 
 Ingredients:

Per a la Cassola:
400 g d'arròs.
250 g de cigrons secs.
250 g de costella, morro i peu de porc
Dos botifarres de ceba.
Una cabeça d'alls secs.
Oli d'oliva
Sal.
Per a les pilotes (Pilotes de putxero):
500 g i magre de porc picat.
Dos ous.
Sang d'una gallina.
150 g de pa ratllat.
50 g de llard de porc.
50 g de pinyons.
Una culleradeta de cafè rasa de canyella mòlta.
Dos dents d'all picats molt fins.
Un manollet de julivert picat fi
Sal.

Preparació:

La vespra de la preparació s'han de posar en remull en aigua freda els cigrons, per a estar llests quan comencem i puguem escórrer-los.
En una olla posem els cigrons juntament amb la carn de porc i ho cobrim amb aigua, havent de deixar-ho bullir a foc lent durant hora i quart. Quan estiga, reservem per separat els cigrons, la carn i el brou, del que anem a necessitar un litre.
Mentre es cou tot, tenim temps de preparar les pilotes. Per a açò, posarem tots els ingredients en un bol adequat i els pastarem amb la mà fins a obtenir una massa homogènia, amb la qual formarem petites boletes de poc més d'un parell de centímetres de diàmetre, que reservarem en una font.
D'altra banda, en una cassola de fang adequada (uns 32 cm de diàmetre per 3 de profunditat, plana), es posen a sofregir el cap d'all assabenta juntament amb l'arròs, fins que daure una mica removent sense parar.
Afegim a la cassola les carns bullides tallades a tacs, les botifarres i les pilotes, i després de daurar-les uns minutets, les cobrim amb un litre del brou reservat i la traurem del foc quan ja bullisca, després de rectificar-la de sal.
Prèviament, precalfem el forn a uns 180 graus, i introduïm en ell la cassola bullint, que haurà de coure 45 minuts per a estar llesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada