diumenge, 1 de març del 2015

Arròs amb crosta


Ingredients (5 persones)

500 g d'arròs.
200 g de cigrons.
un quart de pollastre.
un quart de conill.
dos llonganisses blanques.
un blanquet
dues botifarres de ceba.
una cabeça d'alls i una nyora.
una tomaca.
un ou per persona.
Safrà.
Oli d'oliva.
Sal.

Elaboració:

Es posen en una olla exprés una cuixa i entrecuixes i un quart de darrere de conill juntament amb els cigrons. Es cou 20 minuts, es trau la carn i es finalitza altres 10 minuts els cigrons (que portaven almenys 12 hores en remull amb un polsim de bicarbonat).
Es desossa el pollastre i el conill i es reserva.
En una olla de fang es fregeixen amb oli d'oliva les botifarres, llonganisses, el blanc i la carn desossada. S'afigen nyores i una cabeça d'alls. Es frigen les tomaques i el safrà es barregen amb la nyora picada. S'afig l'arròs i es frig. S'afig el brou (0,7 litres) i quan comença a bullir s'ajusta de sal (ha de tenir un sabor molt salat ja que l'arròs endolceix).
Al perol afegim les rodanxes de botifarra de carn i blanquets, així com tires de pimentó fregit.
Es compten 10 minuts i s'afigen els ous batuts. En aquest moment s'introdueix en el forn que estarà ja a 200 graus i es deixa uns altres 10 minuts, després dels quals es trau i se serveix. El costum tradicional és tallar-ho com si fóra un pastís, ja que la carn sense ossos i l'embotit es tallen sense problemes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada