diumenge, 1 de març del 2015

Arròs amb crosta de blanc, negre i magre


Ingredients (5 persones)

500 g d'arròs.
300 g de cigrons.
cinc llonganisses blanques.
tres botifarres de ceba
una albergínia que tallarem al llarg
una cabeça d'alls
una nyora
una tomaca.
un ou per persona.
Safrà.
Oli d'oliva.
Sal.

Elaboració

Necessites una cassola plana de fang. Si no la tens usa una gaspatxera.
Es fa un brou exclusivament amb els cigrons remullats prèviament 12 hores. Posa un litre d'aigua i els cigrons. 30 minuts d'olla de pressió i ja estan. Després solament usa 150 o 200 gr. i la resta de cigrons els congeles per a una altra ocasió. També pots usar brou de pollastre o putxero i t'evites la faena.
En una olla de fang es fregeixen amb oli d'oliva les albergínies (reserva-les) i després les llonganisses. S'afigen la nyora i una cabeça d'alls. Es fregeixen les tomaques i el safrà es barregen amb la nyora picada. S'afig l'arròs i es frig. S'afig el brou (0,7 litres) i quan comença a bullir s'ajusta de sal (ha de tenir un sabor molt salat ja que l'arròs endolceix).
Es compten 10 minuts, es col·loca l'albergínia damunt de tot i després els ous batuts. Per a decorar les botifarres és un plaure veure-les explotar en el forn sobre l'ou, arriba a ser alguna cosa èpica ...
Es cou al forn uns altres 10 minuts i se serveix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada