Ingredients
(5 persones)
500 g d'arròs.
200 g de cigrons.
500 g d’esclata-sangs.
dos llonganisses blanques.
Un blanquet (botifarra blanca de carn)
dos botifarres de ceba.
una cabeça d'alls,
nyora
un pimentó sec.
Un ou per persona.
safrà.
oli d'oliva.
sal.
Elaboració:
Es posa en una olla exprés els cigrons. Es cou 30
minuts, i es finalitza altres 10 minuts els cigrons (que portaven almenys 12
hores en remull amb un polsim de bicarbonat).
En una olla de fang es frigen amb oli d'oliva les
botifarres, llonganisses i el blanquet. S'afigen nyores i una cabeça d'alls. Es
retira l'embotit i es frigen els esclata-sangs i el safrà, es barregen amb la nyora
picada. S'afig l'arròs i es frig. S'afig el brou (0,7 litres) i quan comença a
bullir s'ajusta de sal (ha de tenir un sabor molt salat ja que l'arròs
endolceix).
Es compten 10 minuts i s'afigen els ous batuts. En
aquest moment s'introdueix en el forn que estarà ja a 200 graus.
Es couen altres 10 minuts i se serveix. El costum
és tallar l’arròs com un pastís ja que els bolets es tallen sense problemes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada