Ingredients (5 persones)
500 g d'arròs.
300 g de cigrons.
cinc llonganisses blanques.
tres botifarres de ceba
una albergínia que tallarem al llarg
una cabeça d'alls
una nyora
una tomaca.
un ou per persona.
Safrà.
Oli d'oliva.
Sal.
Elaboració
Necessites una cassola plana de fang. Si no la tens
usa una gaspatxera.
Es fa un brou exclusivament amb els cigrons
remullats prèviament 12 hores. Posa un litre d'aigua i els cigrons. 30 minuts
d'olla de pressió i ja estan. Després solament usa 150 o 200 gr. i la resta de
cigrons els congeles per a una altra ocasió. També pots usar brou de pollastre
o putxero i t'evites la faena.
En una olla de fang es fregeixen amb oli d'oliva
les albergínies (reserva-les) i després les llonganisses. S'afigen la nyora i
una cabeça d'alls. Es fregeixen les tomaques i el safrà es barregen amb la nyora
picada. S'afig l'arròs i es frig. S'afig el brou (0,7 litres) i quan comença a
bullir s'ajusta de sal (ha de tenir un sabor molt salat ja que l'arròs
endolceix).
Es compten 10 minuts, es col·loca l'albergínia
damunt de tot i després els ous batuts. Per a decorar les botifarres és un
plaure veure-les explotar en el forn sobre l'ou, arriba a ser alguna cosa èpica
...
Es cou al forn uns altres 10 minuts i se serveix.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada