diumenge, 1 de març del 2015

Cassola de Quaresma



 Ingredients:

400 g d'arròs.
Tres manollets d'alls tendres.
500 g de faves tendres.
Cinc carxofes.
400 g d’abadejo dessalat.
Safrà.
Una mica de farina.
Oli d'oliva.
Sal.

Preparació:

En primer lloc, tallem l’abadejo en trossos regulars, l’enfarinem, i en una cassola de fang adequada el sofregim en oli d'oliva fins que daure, i el reservem.
Tallem les carxofes i els alls tendres, i juntament amb les faves ho sofregim tot en el mateix oli que l’abadejo.
Quan prenguen color, afegim l'arròs i el sofregim també amb les verdures, removent-ho sense parar amb una cullera de fusta. Quan estiga, afegim aigua i pugem el foc. En aquest moment, posem el forn a calfar a 200º.
Quan l'aigua comence a bullir, agreguem l’abadejo per la superfície de la cassola, afegim uns brins de safrà, rectifiquem de sal, i traiem la cassola del foc introduint-la en el forn prèviament calfat. Una hora més tard, podrem gaudir d'una deliciosa Cassola de Quaresma.
Recordeu que l'aigua sempre ha de ser aproximadament el doble que l'arròs, però no hi ha problema amb l'arròs al forn, doncs en estar sofregit l'arròs ja no es passa ni es pega, per la qual cosa no és necessari vigilar el punt de cocció ni el nivell de brou encara que se'ns vaja una miqueta la mà.