Mig kg d'arròs.
400 g de panses sense
llavors.
Mig kg de cigrons secs remullats de la vespra.
Dos fulles de llorer.
Quatre dents d'all
Oli d'oliva.
Safrà.
Sal
Preparació:
Primer preparem les panses escaldant-les una
miqueta en aigua bullint (Mig minut) i les deixarem en remull en aigua freda
durant una hora.
Prepararem el brou, posant una mica més d'1 litre
d'aigua al foc amb sal, el llorer, els alls i els cigrons remullats, i els
courem fins que estiguen llests.
Ajustar bé de sal perquè queden una miqueta fortes,
doncs ja no usarem mes sal en tot el procés ni en l'arròs.
Quan estiga, retirarem i reservarem els cigrons i
colarem el brou, que mantindrem ben calent.
Encenem el forn a foc fort i ho deixem que calent
almenys 20 minuts mentre fem la resta del guisat.
En una cassola plana de fang per a arròs al forn fem
el sofregit, que consisteix a posar un doll d'oli d'oliva i, quan estiga
calenta, tirem un grapat (al gust) dels cigrons reservats.
Quan comencen a daurar afegim l'arròs i ho sofregim
bé.
Quan ho vegem llest, afegim el safrà, removem i
afegim el brou calent, unes tres cambres de litre o poc mes, removem per a
igualar l'arròs per la cassola, i afegim repartides per damunt les panses que
teníem en remull.
Posem al forn la cassola fins que està cuit l'arròs
i estiga ben sec el brou, menys de 20 minuts.
Si es vol, els últims minuts es pot encendre el
gratinador per a "rossejar-lo" una mica.
No temeu que l'arròs es passe, que en estar fregit
no ho farà mai.
Per açò podeu tranquil·lament provar a jugar amb el
brou fins que ajusteu el vostre forn.
Els cigrons sobrants, els haureu de guardar per a
emprar en qualsevol altre guisat (Congelats aguanten mesos).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada